Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампа за ръчна спирачка свети при остър завой

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампа за ръчна спирачка свети при остър завой

Здравейте,

Отскоро имам един проблем: Когато завивам при по-остър завой, лампата за ръчната спирачка светва. При излизане от завоя изгасва. Чудех се дали има проблем с датчика на ръчната или нещо друго, и дали трябва да съм притеснен за това

а.

Нямаш достатъчно спирачна течност.
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от astrosapiens Покажи съобщение
      Здравейте,

Отскоро имам един проблем: Когато завивам при по-остър завой, лампата за ръчната спирачка светва. При излизане от завоя изгасва. Чудех се дали има проблем с датчика на ръчната или нещо друго, и дали трябва да съм притеснен за това

а.
      На мен така ми започнаха първите симптоми за износване на предните накладки!първо ми стетваше лампата на ръчната при остър завой,после почна на лампата за износване на на накладките
      ALFA ROMEO 145 1.6 16V TS

Comment

да не би колата да си пада по келешлъци и така да те подсеща да я дърпаш по често

Comment

Както каза колегата тя святка при намаляло ниво на лпирачната течност а при остър завои колата се накланя и течноста бяга по силата на гравитацията
          Alfa Romeo 145 1,4 T.S. 103HP

Comment

НА мен също пресветка от известно време ... Вчера купих накладки , днес може би ще ги сменям , ще долея и спирачна течност и ще видя резултата . Като стана въпрос за спирачна течност - каква да търся , препоръчайте някаква . А колегата , който пусна темата - на теб оправи ли се проблема или се оказа друго ?
            Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

DOT 4

Comment

На шел има много яка спирачна течност не е много скъпа 7 лв мисля беше YB нещо си...пише че надвишава качеството на дот 3 и дот 4 а вижте си хубаво цилиндъра на съединителя че ако е изплякал си еб*ло мамата докато се разглоби при мен проблема с губенето на течност беше точно от него но сега го оправих и спестих 55 лв за нов като този се рециклира и стана по добре от новия
                ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
                Nissan Qashqai 2,0 140hp
                Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
                ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Първоначално публикувано от Balagan Покажи съобщение
                  На шел има много яка спирачна течност не е много скъпа 7 лв мисля беше YB нещо си...пише че надвишава качеството на дот 3 и дот 4 а вижте си хубаво цилиндъра на съединителя че ако е изплякал си еб*ло мамата докато се разглоби при мен проблема с губенето на течност беше точно от него но сега го оправих и спестих 55 лв за нов като този се рециклира и стана по добре от новия
                  Едва ли е станал по-добре от новия,хората са казали по-добро от новото нема
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Може да е помпа на съединителя ... като сдуха и тече спирачна течност ... при мен беше така
                    Alfa Romeo 155 2.0 TS 16V Super

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Едва ли е станал по-добре от новия,хората са казали по-добро от новото нема

ШегуФках се естествено за сега е харашо
                      Nissan Qashqai 2,0 140hp

Comment

Как може да се провери дали проблема в от цилиндъра на съединителя ?
                        Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Много лесно---с просто око и гола ръка

Гледаш цилиндъра(който се намира под акумулатора) ако е омаслен като го барнеш и съответно ск.кутия която е под него ако сичко е в спирачна течност значи буталото на цилиндъра е отишло а за да изтърве значи през маншона фкарва боклуци и от там прецаква опръстените

поне при мен беше така и ремонта ми излезе 6 лв като 2 пъти си играх да разглобявам единия път да сменя маншона който се беше скъсал и 2рия път да сменям о-пръстените да полирам цилиндъра

Та така загледай се да видиш а и ако ти е отишла помпата съединителя става много твърд(при наличие на кал и боклуци в него)
                          или другия финт става много мек и потъва защото си прави възд.възглавница

Надявам се да съм помогнал
                          Nissan Qashqai 2,0 140hp

Comment

Working...
                          X